Heb je ooit overwogen om Shopware te gebruiken? Of gebruik je het al? Een van de bekende voordelen van Shopware 6 is dat het voor iedereen gemaakt is. Zowel mensen die bekend zijn in commerciële omgevingen, als mensen die nieuw zijn kunnen met Shopware verder komen. Het platform is moduleerbaar en groeit bovendien mee met het bedrijf. Shopware is een groeiend bedrijf dat regelmatig verbeteringen doormaakt. In dit artikel lees je meer over de nieuwste Shopware 6 update en de flexibiliteit van Shopware.
De nieuwste ontwikkelingen rondom Shopware
Zoals bekend is Shopware een enorm flexibel platform. Er is bewust gekozen voor flexibiliteit als een van de sterke punten van Shopware. Een van de belangrijkste punten van Shopware is de winkelervaring. Dat het zo belangrijk is, is terug te zien in de gebruiksvriendelijkheid voor de klanten. Mede dankzij een fijne gebruiksvriendelijkheid zullen de klanten langer op de website blijven. Vervolgens kun je als resultaat hiervan positieve gevolgen terugzien op de organische resultaten van Google. Al met al is Shopware dus een goede keuze om te gebruiken.
Shopware 6 update
Er zijn nu meer opties bij het ontwikkelen van custom en landingspagina’s. Voorheen kostte het ontwikkelen van een custompagina of landingspagina zo’n 8 uur tijd. Met behulp van Shopping Experience in Shopware is dit gereduceerd naar 2 uur tijd. De case van een bedrijf genaamd Armed-Angels is een voorbeeld van waarin de update geholpen heeft. Ze hadden een eigen custom webshop. Daarna zijn ze geüpgraded naar Shopware. Hierdoor is de conversie van het bedrijf gestegen. Dit kwam door een van de nieuwe belangrijke features genaamd Shopping Experience. Deze feature zorgde ervoor dat het bedrijf meer aandacht kon besteden aan de klantervaring.
Een platform met integratie
Zoals aangegeven is Shopware een flexibel platform. Dit komt omdat het platform erg open staat voor integratie. Ook is Shopware naar wens in te stellen, zodat ontwikkelaars hier makkelijk aan kunnen sleutelen. Shopware wordt gezien als een compositie systeem: je gebruikt alleen wat je nodig hebt. Tevens is het systeem makkelijk uit te breiden mededankzij de systeem en service integratie. Hierdoor kun je bijvoorbeeld PayPal koppelen aan Shopware. De flexibiliteit van Shopware is deels te danken aan de feedback van partners. Deze feedback wordt gebruikt om alles naar wens te verbeteren. De community wordt gebruikt om ernaar te luisteren. Hierdoor kunnen verbeteringen makkelijk worden toegevoegd op het gebied van automation, B2B en customer experience.
2 interessante features die de flexibiliteit bevorderen
Rule builder – Middels deze is het mogelijk om regels in te stellen op specifieke condities. Zo kunnen er bijvoorbeeld specifieke verzendkosten worden toegepast bij bepaalde orders of voor de calculatie van verzendkosten. Dit kan toegepast worden bij verschillende onderdelen van Shopware zoals bijvoorbeeld advanced pricing en promotions.
Flow builder – De flow builder zorgt voor automatische acties als er bijvoorbeeld een order is geplaatst. Een bekend voorbeeld hiervan is een mail die je ontvangt als je een order hebt geplaatst. Met flow builder kun je instellen wat voor mail de klant ontvangt. Een voorbeeld van een functie van de flow builder is de delayed flow. Hierbij kun je instellen dat een actie moet worden ingevoerd na een bepaalde tijd. Ook kun je met de flowbuilder instellen dat gebruikers ervoor kunnen kiezen om een product automatisch te bestellen na een bepaalde tijd. Hierdoor maak je het de klant makkelijker.