Shopware

Shopware 6: een zeer compleet e-commerce systeem

Let op: dit artikel is meer dan 2 jaar geleden geschreven. Misschien is de inhoud inmiddels verouderd. Zou je graag een update zien? Stuur ons dan een berichtje.

Overstappen naar Magento 2 is een grote investering, misschien wel té groot voor sommige webshopeigenaren. Dus we zijn een beetje rond gaan kijken of we alternatieven kunnen bieden. Vorige week ging ik daarom naar de Shopware Community Day in Duitsland. Hier werd de nieuwste versie Shopware software gepresenteerd: Shopware 6. Een gemoderniseerd en zeer compleet e-commerce systeem. Dit ziet er wel heel tof uit.

“Shopware 6 biedt veel flexibiliteit en groeimogelijkheden en vermindert de complexiteit zo veel mogelijk.”

Automatisering en denken in kanalen

Shopware 6 is ontwikkeld aan de hand van een API-First aanpak: alle onderdelen van een shop zijn te bedienen via een API. Verschillende externe leveranciers (bijvoorbeeld voor ERP of CRM systemen) kunnen deze API’s ook gebruiken om processen binnen Shopware te automatiseren. Het is daarbij mogelijk alle denkbare verkoopkanalen te integreren (Omni-Channel). Shopware 6 is hierbij helemaal voorbereid op de toekomst. Want naast de standaard kanalen voor online-shops, mobiele toepassingen, marktplaatsen, social shopping en aansluiting op de vaste Point of Sale, kun je ook projecten op het gebied van Internet of Things (IoT), Voice en Conversational Commerce realiseren.

Flexibiliteit op technisch gebied

De technische bouwtekening zit ook sterk in elkaar. Door het gebruik van standaardtechnologieën raak je snel en makkelijk vertrouwd met Shopware. Zo is Shopware gebaseerd op Symfony, het PHP framework waar onze programmeurs nu ook mee bouwen. En het sluit ook aan bij onze huidige frontend werkwijze met Bootstrap 4, Sass en webpack.

Het bij Shopware standaard inbegrepen StoreFront is gebaseerd op het Bootstrap-framework en Twig (een template-engine). Hierdoor kun je, zonder specifieke Shopware-kennis, eenvoudige aanpassingen doen. Beheerders kunnen gebruik maken van een eigen ontwerpconcept en een componentenbibliotheek. Ontwikkelaars van derden kunnen hier gebruik van maken voor hun eigen plug-ins. Met deze open-source werkwijze kunnen alle leden in de Shopware community oplossingen ontwikkelen en het product verbeteren.

Je kunt ook eenvoudig, en zonder programmeerkennis, regels en voorwaarden instellen zoals verzending per klanttype, betalingswijze per productcategorie of bijvoorbeeld bepaalde kortingen op bepaalde dagen.

“Webshopeigenaren moeten Shopware aan kunnen passen aan hun processen en niet andersom.”

Klantbeleving

Naast het flexibele beheer wordt ook voor de online shopper een ideale beleving gecreëerd. Met zogenoemde “belevingswerelden” creëer je een inspirerende beleving tijdens het online shoppen, net zoals een klant het winkelen in een traditionele winkel zou ervaren. Je kunt elke pagina individueel vormgeven met verschillende standaard sjablonen. Met contentblokken zoals productblokken, tekstblokken, video’s en social media feeds kun je pagina’s in elkaar zetten om een perfecte winkelervaring te realiseren. En door het centrale beheer van al je cross-channel verkoopmogelijkheden kun je je klanten bereiken waar, wanneer en met welke producten jij wilt.

Overstappen naar Shopware?

Heel veelbelovend, deze nieuwe Shopware versie. Zie jij Shopware ook wel zitten? Neem dan contact op!