Wat betekenen DA en PA?

Wanneer je met SEO bezig bent dan mag linkbuilding niet ontbreken. Je komt vast een hoop termen tegen, maar wat betekenen ze?

Domain Authority (DA)

Domain Authority (DA) term  dat is ontwikkeld door Moz. Het meet hoe een domein rankt in zoekmachines. Het wordt berekend op een schaal van 1 tot 100, waarbij een hoger cijfer betekent dat het domein een grotere kans heeft om hoger te scoren in de zoekresultaten. DA is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder het aantal en de kwaliteit van inkomende links naar het domein. Als je weet wat je DA is, kun je dat vergelijken met de DA van je concurrenten.

Page Authority (PA)

Page Authority (PA) is een score die kijkt naar hoe sterk een specifieke pagina op je website is. Net als bij DA loopt de score van 1 tot 100. Hoe hoger de score, hoe groter de kans dat die pagina goed scoort in de zoekresultaten. PA wordt bepaald door te kijken naar factoren zoals de kwaliteit en het aantal links die naar die pagina wijzen. In tegenstelling tot DA, dat het hele domein in beschouwing neemt, richt PA zich uitsluitend op de individuele pagina.

Domain Rating (DR)

Domain Rating (DR) is een score die lijkt op DA, maar deze wordt berekend door Ahrefs, een ander SEO-tool. DR meet de kracht van het linkprofiel van je hele website. Dit betekent dat het kijkt naar hoeveel andere websites naar jouw website linken en hoe sterk die websites zelf zijn. De score loopt ook van 1 tot 100. Het is een populaire score onder SEO-professionals vanwege de focus van Ahrefs op de analyse van backlinks.

URL Rating (UR)

URL Rating (UR) is een score die een specifieke pagina op je website meet, op basis van de links die naar die pagina gaan. Net als bij de andere scores loopt UR van 1 tot 100. Een hogere UR betekent dat die specifieke pagina sterker is en een grotere kans heeft om goed te scoren in zoekmachines.