Handleiding Google Ads account opzetten

Wil je beginnen met het adverteren in Google? Dan heb je een Google Ads account nodig. In deze handleiding nemen we je stap voor stap mee door het proces van het opzetten van een Google Ads-account. We zorgen dat je goed voorbereid aan de slag kunt en het maximale uit je advertentiebudget kunt halen. Volg deze stappen en ontdek hoe je met Google Ads je marketingdoelen kunt bereiken.

Stap 1: Log in met je Google Account

Om te beginnen heb je een Google account nodig. Dit hoeft geen Gmail-adres te zijn, maar het account kan ook gekoppeld worden aan het mailadres van jouw bedrijf of organisatie. Via https://ads.google.com/home/ kom je op de beginpagina van  Google Ads, waar je kan inloggen met jouw Google Account. Klik vervolgens op ‘nu beginnen’ om het account aan te maken.

Je ziet direct een pop up waarmee je kan beginnen met het maken van de eerste campagne. Voor nu slaan we dit over door onderaan op ‘Maken van campagne overslaan’ te klikken.

Bevestig hierna een aantal accountinstellingen.

Stap 2: Instellen van facturering

Om te kunnen adverteren moet er allereerst een betalingsprofiel met betaalmethode gekoppeld zijn aan het account. Maak daarom op het volgende scherm een nieuw betalingsprofiel aan.

Na het invullen van de organisatie gegevens voegen we een betaalmethode toe.

Als je een creditcard toevoegt zal er een tijdelijke machtiging van €10,00 worden gedaan. Wanneer er een bankrekening wordt gekoppeld aan het account, stort Google binnen een aantal werkdagen een klein bedrag op je rekening ter verificatie.

Je hebt je Google Ads-account succesvol opgezet! We nemen nu nog een paar extra stappen door zodat je volledig voorbereid bent om te beginnen met adverteren.

Stap 3: Instellen van voorkeuren

Het is aan te bevelen om je account een duidelijke naam te geven. Ga hiervoor aan de linkerkant naar ‘Beheerder’ en vervolgens naar ‘Voorkeuren’.

Geef bij ‘Accountnaam’ het Google Ads account een naam, bijvoorbeeld je bedrijfsnaam.

Verder vindt je bij voorkeuren ook altijd de tijdzone, taalinstelling en de status van het account.

Stap 4: Aan de slag met adverteren!

Het Google Ads account is nu helemaal ingericht. Je kan nu aan de slag met het maken van je eerste campagne en advertentie.